Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Helgen 12-13/11 har vi tävlingar i huset och badet är stängt. 

Gym och Nordic Hamam håller öppet som vanligt. 

Välkomna! 

 

 

Välkommen att ta en virituell rundtur hos oss på Vattnets Hus, här kan du uppleve både Bad, Gym, BAR å TAK, Konferens, Bistro och Nordic Hamam, Välkommen!

 

Höstlov

Välkomna att fira ett aktivt HÖSTLOV på hemmaplan med familjen!

Vi har utökat öppettiderna och öppnar kl. 9.00 varje morgon hela lovet v. 44, för att ge fler möjlighet att komma och bada! Givetvis finns vattenhinderbanan på plats mån-söndag kl. 10-16 (tisdag kl. 11.30-16.00).

Varje dag serveras det pannkaksbuffé i Bistron, det blir pannkakor med sylt och tillbehör för 99 kr/barn upp till 12 år, 13 år och uppåt 125 kr. Ät så mycket du vill!

Dessutom blir det HÖSTLOVSDISKO torsdagen den 3 november kl. 18.30-21.00, med Deejaay Svärmorsdrömmen på plats, godisregn, utlottning av fina priser och en massa annat roligt.
I biljettpriset på 150 kr ingår;Inträde för ett barn och en vuxen samt glass, dricka, chips till barnen, och kaffe/te till vuxen. 

Höstlovsdisco

Höstlovets roligaste händelse!
Torsdagen den 3 november 18.30-21.00 är det höstlovsdisco hos oss på Vattnets Hus. Äventyrsbadet fylls med discolampor, DJ och toppas med godisregn och tävling. En kväll du inte vill missa. 
Biljetterna köps i vår reception och finns i begränsat antal.
Biljettpris: 150kr - i biljetten ingår inträde för en vuxen + ett barn, en liten dryck, en chipspåse, en glass och kaffe/té till vuxen. 
Årskurs: 2-6
OBS! En vuxen/3 barn. 12 årsgräns för att få bada utan vuxens sällskap.

Vi ser framemot en fartfylld kväll hos oss!

Gym - Bunkern - Online- Utomhus

Hos oss på Vattnets Hus kan du träna på gymmet, Bunkern, Utomhus eller online! Som medlem på gymmet har du dessutom tillgång till all gruppträning, såväl i vatten som på land. Håll koll i appen var just ditt favoritpass erbjuds!

De arkitektritade lokalerna är ljusa, och bjuder på personligt vägledd träning, där vi kan hjälpa dig mot dina mål. I alla medlemskap ingår en introduktion till vårt gym så att du kan komma igång säkert och effektivt med din träning. Att vi dessutom har stans bästa passutbud, och fantstiska instruktörer får du på köpet! Hos oss kan du träna allt från Yoga, Body Pump eller dans. I Bunkern kan du träna funktionell träning med rigg, stänger, bollar, kettlebells, slädar, ringar, rep och mycket mycket mer! 180 m2 yta för funktionell träning, så att du kan maxa din träning! .

Läs mer om våra olika pass här, eller boka direkt via knappen nedan. Ladda även ner vår app Vattnets Hus för att ha koll på schemat och boka dina pass.

Boka pass

Badet

Vi har vågboll, strömkanal, två vattenrutchkanor, bubbelpool och barnbassänger för de minsta besökarna. Dessutom har vi hopptorn och varma träningsbassänger (öppna för allmänheten när det inte är simundervisning eller vattenträning).

Kom ihåg att du behöver ett hänglås till ditt skåp, vilket du har möjlighet att köpa i receptionen.

Tänk på att allt bad och träning sker på eget ansvar. Vi har badbevakare och personal i huset alla tider, som roterar runt i lokalerna, om det händer en akut situation i badet så finns det larmknappar uppe i varje hall som tillkallar personal omedelbart. Dessa ska endast användas i akuta nödsituationer. Välkommen!

Badet

Vad gör vi för att spara el?

Vi på Vattnets Hus ser löpande över hur vi kan optimera vår energianvändning och har den senaste tiden gjort en rad effektiviseringar i huset. Sedan vi öppnade för fem år sedan har vi bland annat investerat i solpaneler och energiåtervinning av värmen från duschvattnet. Eftersom vi har ett nytt hus har vi rörelsesensorer till nästan all belysning och vi uppmanar alla som arbetar i huset att tänka lite extra på sin energianvändning, både här och hemma!

Men vi har också många olika pumpar som bland annat driver vattenrutschkanorna och de olika aktiviteterna i Äventyrsbadet, och har nu valt att ändra öppettiderna på Vattenrutchkanorna till kl. 13.00 på vardagar (istället för kl. 10.00). 

Att spara på elen är något vi måste göra tillsammans. Det hjälper alltså bara den egna plånboken att sluta duscha hemma och istället ta långa varma duschar hos oss. Räcker inte elen så räcker den inte, oavsett var du duschar.


Fundera gärna på vad du kan göra för att spara el, och har du tips till oss tar vi gärna emot dem i receptionen!

 

Simskola och Babysim

Välkommen till Vattnets Hus och Krabban Kloras simskolor och babysim!

På Vattnets Hus kan alla som vill, lära sig simma. Vi har välutbildade erfarna instruktörer, och verksamhet från 3 månaders ålder upp till vuxensim. Vi arbetar efter Svenska Livräddningssällskapets riktlinjer och lär främst ut bröstsim och livräddningsryggsim. Babysim är en mysig stund tillsammans, vi sjunger och rör oss i vattnet. Men det är mycket mer än att bara bada tillsammans med ditt barn. Vi lär barnen att medvetet hålla andan under vattnet, att sparka med benen för att kunna ta sig upp och hämta luft, för att så småningom ta sig tillbaka till närmaste kant. Vi lär även barnen att tidigt att ta sig fram i vattnet, och simmet stimulerar barnets utveckling på många olika vis, både motoriskt och socialt. Genom en positiv kontakt med vattnet utvecklar barnen en god vattenvana som de har glädje av hela livet! Den medicinska nedre gränsen är tre månader gammalt barn utan öppna sår. Många föräldrar tycker att det känns lagom att börja simma någon gång mellan fyra och sex månaders ålder.

Krabban Kloras simskola börjar med nivå 1, där vi tränar på att hoppa, doppa, glida och flyta. Nivå 1 rekomenderas från 4 år, då barnet är med i vattnets utan föräldrar. Våra simlärare är välutbildade och har lång erfarenhet. Vattnets Hus lär ut enligt Svenska Liv­räddningssällskapet riktlinjer. Det betyder att det är bröstsim och ryggsim med liksidiga arm- och bentag, det vill säga samma som stäms av enligt läroplanen i årskurs 2 i skolan.  Krabban Kloras simskola finns i nivå 1-4, läs mer om nästa kursstart här

BOKA

Vattenkonceptet

I ett badhus är vattnet givetvis det allra viktigaste. Vattnet ska vara rent och det ska kännas skönt, dessutom lagom varmt. Men i själva verket är ju vatten också det viktigaste vi har också utanför badhuset, det är vattnet som får vår planet att fungera för allt levande.
Därför har vi i Kunskapsporten bestämt oss för att lyfta fram vattenfrågorna i alla sammanhang, inte minst i våra badhus där vattnets kvalité är något man ständigt påminns om. Vi har den bästa tänkbara vattenrening men vi vill också att våra besökare ska få möjlighet att lära sig mer om vatten och vattenmiljöer, inte minst i närområdet, Det är därför vi har ett akvarium med vatten och fiskar från Rönneå (inte akvariefiskar från Amazonas) och ett klappakvarium som ger barnen möjlighet att förstå lite mer om de ”riktiga” vattenmiljöerna utanför badhuset. Vi har också skärmar med vatteninfo för den som vill lära sig mer – ung som gammal.

Du ska också veta att en del av våra intäkter från badhusen går till att finansiera vattenbrunnar, för närvarande i fyra brunnar i Uganda, belägna vid skolor. Vi kan alla bidra till bättre vattenmiljöer, inte bara genom donationer utan hur vi själva hanterar vatten – och vilka föredömen vi väljer att vara!

På Vattnets Hus ska du alltid känna att omsorgen om vårt livsviktiga vatten finns högts på prioriteringen. Välkommen!

5 år med Vattnets Hus

När vår Platschef Sara Hagström summerar Vattnets Hus första fem år finns det mycket att lyfta fram.

"...Och på tal om föreningar är vi väldigt stolta över att vara ”hemmaborg” för både Ängelholms simsällskap och Vattenpolarna Höganäs Ängelholm, som båda engagerar många barn och unga i kommunen. Under åren har det gjorts många mål och slagits många personliga rekord i vår 25 m bassäng som ingen mindre än Therese Alshammar invigde 2017, då med orden att det var en av de bästa bassänger hon simmat i. Men det är många andra föreningar som är verksamma i huset också, allt från reumatikerföreningar och olika sjukhusgrupper som bedriver sin livsviktiga verksamhet i våra varma träningsbassänger till kanotister och triatleter. Under de här fem åren har våra egna simlärare också lärt över 2000 barn att simma både genom skolsimmet och genom Krabban Kloras simskola. Det är vi väldigt stolta över!"

Läs hela texten här

Nordic Hamam

En plats där du kan njuta av allt från den nordiska bastun, jacuzzin, infinitypoolen till det vackra orientaliska hamamrummet. Här kan du göra en äkta orientalisk tvagningsritual tillsammans med en vän eller skräddarsy din egen behandling med någon av våra toppings.  

Boka din behandling hos oss via hemsidan nordichamam.se, telefon 010-4050130 eller mail hej@nordichamam.se

Läs mer

Bistro & Café Droppen

#WELOVEREALFOOD Detta innebär för oss att vi endast använder svenskt kött och arbetar med ekologiska och lokala leverantörer i så stor utsträckning som möjligt! Vi bakar det mesta själva och vår duktiga kock lagar god mat från grunden. 

Miljön ligger oss också varmt om hjärtat och därför använder vi oss utav takeaway produkter med minsta möjliga miljöpåverkan som tex. bagassetallrikar och kaffemuggar som är komposterbara, samt plastlock av återvunnen plast.

Vi serverar frukost, smoothies, sallader, luncher, bagles och mycket mer.  Vi har även gott hembakat fika med både söta och mindre söta alternativ, och såklart gott kaffe. Välj själv om du vill ta med eller sätta dig uppe på Bistrohyllan eller i entrén och blicka ut över äventyrsbadet. 

Reception & Bistro

PlusHälsan

Välkommen till Ängelholms Naprapat, Osteopat och Livsstilsmottagning. Behöver du hjälp med din hälsa? Med över 17 års erfarenheter av att leda människor till bättre hälsa är vi säkra på att vi tillsammans kan hjälpas åt att nå till hälsomål.

Välkommen att läsa mer om oss och boka en tid. 

här

Covid-19

Kära Kunder,
Vi tar ansvar för folkhälsan genom att hålla öppet, och har gjort så genom hela pandemin. Vi har anpassa både öppettider och verksamheter, så att det ges möjlighet att träna ansvarsfullt! När du besöker oss finns handdesinfektion att tillgå precis när du kommit in i entrén, tänk på att hålla avstånd till andra sällskap under hela ditt besök.

Enligt socialstyrelsen och folkhälsomyndigheten kan inte virus föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel (klor) eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person, och därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas.

Varmt välkommen! 

Vattnets Hus

Vattnets Hus invigdes den 7 februari 2017, och blev i och med det ett fullvärdigt bad för tävlingar, lek, rekreation och träning. Det inrymmer bland annat en tävlingsbassäng med 10 banor, två rutschkanor i äventyrsdelen, en mycket välutrustad Nordic Hamam Spa-avdelning, två varma träningsbassänger, Gym, Bistro och en takterrass. Dessutom har Vattnets Hus en unik, lärande inriktning med fokus på vatten och vattenmiljö.