Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Våra simgrupper

Om du inte hittar exakt den kurs som du söker kan vi varmt rekomendera dig att boka in en privatlektion sitället. Då kan du själv välja en dag och tid som passar dig, och vi utgår från just dina förutsättningar.

Den information som finns under respektive grupp är målen för den gruppen när den är slut och alltså inte vad barnet ska kunna innan.

Tänk på att blöjbarn måste ha simbadbyxa med möjlighet att dra åt i midjan och vid benen. Dessa finns att köpa i receptionen. Engångsbadblöjor är inte tillåtet att använda.


Kontakta Hanna Wernberg för mer info via mail som ni hittar under kontakta oss.

 Välkomna!

Anka

Nybörjare från ca 3 månader

Anka är vår allra första grupp för bebisar som vill simma. För att få börja krävs att barnen är 3 månader och har en läkt navel. Här får ni en trygghet och lär er grundläggande färdigheter.

Kursen är på 8 tillfällen och lektionstiden ca 30 minuter. Ankan går man bara en gång. Nästa steg är Groda.

Nästa kursstart startar v.35 (Bokningen öppnar 24 Juni)
Måndag 13.30
Torsdag 13.30

Instruktör: Clara


Pris: 1200 kr (8ggr)

 

Boka

Groda

Fortsättning ca 6 månader

Grodan är fortsättningen efter Ankan. Här börjar vi träna på att rotera från rygg till mage, hålla fast i kanten och simma under vattnet.

Kursen är på 8 tillfällen och lektionstiden ca 30 minuter. Grodan går man flera gånger. Nästa steg är Sjöstjärna.

Nästa kursstart v.35 (Bokningen öppnar 24 Juni)
Måndag 14.05
Torsdag 14.00

Instruktör: Clara


Pris: 1200 kr (8ggr)

 

Boka

Sjöstjärna

Fortsättning från ca 8-10 månader och uppåt

Sjöstjärnan är fortsättningen efter Grodan. Här tränar vi på vattensäkerhet, tippa baklänges, hoppa och simma.

Kursen är på 8 tillfällen och lektionstiden ca 30 minuter. Sjöstjärna går man flera gånger.

Nästa kursstart är v.35 (Bokning öppnar 24 Juni)
Måndag 14.35
Torsdag 14.35

Instruktör: Clara


Pris: 1200 kr (8ggr)

 

Boka

Krokodil

 Minisim 2-4 år

Här börjar vi lära barnen de första grunderna i simsättet crawl. Vi lär oss att flyta och röra på oss (ryggsim) Vattensäkerheten är viktig. Dyker ner till botten och tar sig upp självt. Målet är att barnen ska kunna simma ca 6 m.

Kursen är på 8 tillfällen och lektionstiden 30 minuter. Krokodil går man flera gånger.

Inga planerade kursstarter 

Boka

Grundkurs Rockan fr 4år

Här är fokus på vattenvana. Vi tränar på att doppa, hoppa, glida och flyta. Målet med denna gruppen är att kunna glida med ansiktet nedåt i vattnet. När man klarat målen så är man redo för Bröstsim1.
Kursen är på 8 tillfällen och lektionstiden 30 minuter. Grundkursen kan man gå flera gånger. Vårt mål är att ni skall känna trygghet i vattnet. 

Kursstart v.35 (Bokningen öppnar 24 Juni)

Måndag 16.00 & 16.30 

Pris: 899 kr
8 deltagare/grupp

Simlärare: Michal Szczesniak

Vi simmar i bassäng där djupet är mellan 80-85 cm. Föräldrar är välkomna att vara med på kanten första och sista gången. Inga föräldrar är med i vattnet.

Boka

Familjesim 1-4 år

Simma tillsammans med syskon, 1-4 år 

På familjesim kan du komma med dina barn som är mellan 1 till 4 år gamla. Vi anpassar kursen efter barnen och simmar, leker och dyker! Vi gör olika övningar och lekar som förbereder barnen för att lära sig att simma. Kravet för att vara med i familjesimsgruppen är att barnen kan klara sig själva i vattnet med hjälp av armpuffar, simring (eller utan) och kan hoppa från kanten. Du som förälder/ansvarig vuxen är alltid med i vattnet och ansvarar för ditt/dina barn.

Kursen är på 8 tillfällen och lektionstiden ca 30 minuter.

Inga planerade kursstarter

 

Boka

Bröstsim 1

För att simma Bröstsim 1 skall barnet vara minst 5 år. Här kommer du lära dig grunderna för simsättet bröstsim. Vi kommer att öva på att flyta, dyka och simma på rygg. Målet är att du ska kunna simma 6-10 m bröstsim. Förkunskaperna är att kunna doppa huvudet under vattnet och glida med ansiktet ner i vattnet.

Kursstart v.35 (Bokningen öppnar 24 Juni)

Måndagar 17.00 & 17.30 & 18.00

Pris: 899 kr (8ggr)
10 deltagare/grupp

Simlärare Michal Szczesniak

Vi simmar i bassäng där djupet är mellan 80-85 cm. Föräldrar är välkomna att vara med på kanten första och sista gången. Inga föräldrar är med i vattnet.

Boka

Bröstsim 2

För att simma Bröstsim2 skall du klarat målen i Bröstsim1 och vara minst 6 år. Här kommer du lära dig mer teknik i simsättet bröstsim. Vi kommer fortsätta öva på att flyta, dyka och simma på rygg. Vi övar på att klara längre sim sträckor. Målet är att du ska kunna simma 25 m samt 10 m på rygg.
I den här kursen har du inte någon vuxen i vattnet utan klarar dig helt själv.

Kursstart v.35 (Bokningen öppnar 24 Juni) 

Torsdag 16.30

Pris: 899 kr (8ggr)

10 deltagare/grupp

Simlärare Hanna W Engarås

 Vi simmar i träningsbassäng1, där är 90cm på det grunda och 170cm på det djupa. Föräldrar är välkomna att vara med på kanten första och sista gången. Inga föräldrar är med i vattnet.

Boka

Crawlkurs för nybörjare och fortsättningssimmare

För dig som vill utmana dig själv och utveckla din teknik i vattnet, öka konditionen och hitta känslan av flow i vattnet. Nu har du chansen att få hjälp att hitta rätt andningsläge och teknik samt få utvecklas och ha kul ihop med andra vuxna medan ni simtränar.

Nybörjare 
v.35-v.42   (Bokningen öppnar 24 Juni)

Måndagar 19.15-20.00


Instruktör: Michal Szczesniak

Pris: 1200 kr (8ggr)

Det finns även möjlighet att boka privatundervisning 

Boka