Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

5 års Jubileum

 

Tack för en fantastisk jubileumsvecka.  Nu har vi firat hela veckan och vi vill tacka alla våra trogna medlemmar och besökare för en rolig vecka. Det har ätits tårta, glass, dansats med Krabban Klora och druckits bubbel. Dessutom har alla medlemmar som varit med sedan starten fått varsin speciell precent, och självklart även de medarbetare som arbetat sedan starten den 7 februari 2017. Tack för de här fem åren säger vi, vi ser fram emot många fler!

 

Platschefen har ordet


Jag heter Sara Hagström och har med hjälp av mitt team lett arbetet på Vattnets Hus sedan starten för fem år sedan. Mycket har hänt sedan vi öppnade. Redan senare samma vår slogs dörrarna upp till Nordic Hamam som är ett helt nytt SPA koncept vilket bygger på mötet mellan den traditionella Hamam kulturen och vår nordiska spakultur. Året efter öppnade BUNKERN där funktionell träning äntligen kunde komplettera vårt stora gym vilket var precis det som vi saknade. Att kunna erbjuda riktigt inspirerande gruppträning kräver instruktörer som har det där lilla extra och flera av våra instruktörer har varit med oss sedan starten. Jag är väldigt stolt över att kunna säga att vi har Ängelholms absolut bästa, både i vatten och på land!

Hösten 2018 hittade även en av mina medarbetare Krabban Klora som hade fastnat i ett spöknät* Som tur var kunde hon rädda Krabban Klora som fick komma till oss, och tillsammans startade vi projektet ”skräpfritt Ängelholm”. Projektet syftar till att plocka skräp kring våra närliggande vatten för att hindra skräpet att nå ut i havet. Till vår hjälp har vi några av de föreningar som tränar i huset, Ängelholms simsällskap, Engelholms Volley och Vejby IF samt Ängelholms kommun. Under tre år har vi tillsammans plockat över 30 kubikmeter skräp!

Och på tal om föreningar är vi väldigt stolta över att vara ”hemmaborg” för både Ängelholms simsällskap och Vattenpolarna Höganäs Ängelholm, som båda engagerar många barn och unga i kommunen. Under åren har det gjorts många mål och slagits många personliga rekord i vår 25 m bassäng som ingen mindre än Therese Alshammar invigde 2017, då med orden att det var en av de bästa bassänger hon simmat i. Men det är många andra föreningar som är verksamma i huset också, allt från reumatikerföreningar och olika sjukhusgrupper som bedriver sin livsviktiga verksamhet i våra varma träningsbassänger till kanotister och triatleter. Under de här fem åren har våra egna simlärare också lärt över 2000 barn att simma både genom skolsimmet och genom Krabban Kloras simskola. Det är vi väldigt stolta över!

Vårt senast tillskott i huset är BAR å TAK som hade premiär i juli 2021, och vilken sommar vi fick på taket. Tack vare våra kreativa kockar som komponerat ihop en härlig meny där det svenska Bistroköket möter medelhavet och Asien kunde vi äntligen njuta av fantastisk mat och dryck medan solen gick ner över hustaken.

De senaste två åren har varit en minst sagt spännande tid där vi fått vara extra kreativa och hitta nya lösningar för att kunna hålla öppet och skapa en trygg och säker miljö! Genom hela pandemin har vi anpassat oss till nya restriktioner (ofta med kort varsel), men hela tiden arbetat med fokus på hälsa. Jag menar att simkunnighet och träning är livsviktigt. Därför har vi fortsatt hålla öppet när andra har stängt. Vi har visat att det går att träna säkert både utomhus, inomhus och online, varför vi även byggde en studio där alla våra livepass spelas in.

Några medarbetare har hängt med hela vägen och några har gått vidare till andra spännande uppdrag och vi är stolta över att få vara en ”första arbetsplats” för många ungdomar! I huset arbetar idag 90 st medarbetare, allt från simlärare, badvärdar, kockar och lokalvårdare till tekniker, hudterapeuter och personliga tränare! Vi är mellan 17-63 år gamla, alla med olika bakgrund och erfarenheter men alla med samma mål. Att ge våra medlemmar och gäster härliga minnen från sitt besök hos oss! För det är vi tillsammans mer er alla som skapar den unika känslan vi har i Vattnets Hus!

*Spöknät är gamla fiskenät som av olika anledningar hamnat i havet och flyter runt och leder till att djur skadas och dränks.