Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Om oss

Vattnets Hus vill vara en samlingspunkt för tränings och hälsointresserade. Huset invigdes den 7 februari 2017, och är ett fullvärdigt bad för tävlingar, lek, rekreation och träning. Det inrymmer bland annat en tävlingsbassäng med 10 banor, två rutschkanor i äventyrsdelen, ett Nordic Hamam Spa, två varma träningsbassänger, Bistro, samt Gym med tre gruppträningssalar samt Bunkern som är ett funktionelltgym. Dessutom kommer Vattnets Hus att ha en unik, lärande inriktning med fokus på vatten och vattenmiljö

 

KunskapsPorten AB

Vattnets Hus ägs och drivs av KunskapsPorten AB genom Kunskapsporten Ängelholm AB. KunskapsPorten AB är ett samhällsbyggande fastighetsföretag som arbetar med profilfastigheter. Bolaget har varit verksamt sedan 2007 och har under denna tid byggt upp ett fastighetsbestånd med tre ben: Sportcentra, kultur- och kunskapshus och äldrebostäder. Kunskapsporten har fastigheter i Kristinehamn, Hässleholm, Hörby, Svedala, Simrishamn, Skanör, Skurup, Ängelholm och i Malmö där även huvudkontoret ligger.

KunskapsPorten Ängelholm AB
Kalendegatan 26
211 35 MALMÖ
Org.nr: 556869-2312
www.kunskapsporten.nu


Kunskapsportens Vattenkoncept

I ett badhus är vattnet givetvis det allra viktigaste. Vattnet ska vara rent och det ska kännas skönt, dessutom lagom varmt. Men i själva verket är ju vatten också det viktigaste vi har också utanför badhuset, det är vattnet som får vår planet att fungera för allt levande. Därför har vi i Kunskapsporten bestämt oss för att lyfta fram vattenfrågorna i alla sammanhang, inte minst i våra badhus där vattnets kvalité är något man ständigt påminns om.

Vi har den bästa tänkbara vattenrening men vi vill också att våra besökare ska få möjlighet att lära sig mer om vatten och vattenmiljöer, inte minst i närområdet, Det är därför vi har ett akvarium med vatten och fiskar från Rönneå (inte akvariefiskar från Amazonas) och ett klappakvarium som ger barnen möjlighet att förstå lite mer om de ”riktiga” vattenmiljöerna utanför badhuset. Vi har också skärmar med vatteninfo för den som vill lära sig mer – ung som gammal.

Du ska också veta att en del av våra intäkter från badhusen går till att finansiera vattenbrunnar, för närvarande i fyra brunnar i Uganda, belägna vid skolor. Vi kan alla bidra till bättre vattenmiljöer, inte bara genom donationer utan hur vi själva hanterar vatten – och vilka föredömen vi väljer att vara!

På Vattnets Hus ska du alltid känna att omsorgen om vårt livsviktiga vatten finns högts på prioriteringen. Välkommen!