Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Simskola i Ängelholm

På Vattnets Hus kan alla som vill, lära sig simma. Vi har välutbildade erfarna instruktörer, och verksamhet från 3 månaders ålder upp till vuxensim. Vi har även vattengymnastik både i våra varma träningsbassänger och i motionssimningsbassängens grunda del.

 

Småbarnssim

Småbarnssim är en mysig stund tillsammans med dina minsta, vi sjunger och rör oss i vattnet. Men det är mycket mer än att bara bada tillsammans med ditt barn. Vi lär barnen att medvetet hålla andan under vattnet, att sparka med benen för att kunna ta sig upp och hämta luft, för att så småningom ta sig tillbaka till närmaste kant. Vi lär även barnen att tidigt att ta sig fram i vattnet, och simmet stimulerar barnets utveckling på många olika vis, både motoriskt och socialt. Genom en positiv kontakt med vattnet utvecklar barnen en god vattenvana som de har glädje av hela livet!

Hos oss på Vattnets Hus heter våra småbarnssimsgrupper Ankan och Grodan.
Läs mer under "Våra simgrupper, boka en kurs"

Den medicinska nedre gränsen är tre månader gammalt barn utan öppna sår. Många föräldrar tycker att det känns lagom att börja simma någon gång mellan fyra och sex månaders ålder. Det viktigaste är att du som förälder tycker att det känns lagom. Kom ihåg att det aldrig för sent att börja simma! Det är också viktigt att man behåller kontinuiteten i simmandet. Barnet glömmer fort.

Simskola

VÅRA GRUPPER VT-19 ÄR FULLA

 

Vattnets Hus simskola har vi två olika grupper. Den första gruppen är från 4år och uppåt, i den tränar vi på att hoppa, doppa, glida och flyta. Gruppen efter den är från 6år och då tränar vi på bröstsim och ryggsim.

Vattnets Hus lär ut enligt Svenska Liv­räddningssällskapet riktlinjer. Det betyder att det är bröstsim och ryggsim med liksidiga arm- och bentag, alltså inte crawl.
Läs mer under ”Våra simgrupper”.

Crawlkurs

Simning tränar inte bara hela kroppen, den är nästintill skadefri och kan köras hela året, ute som inne! Att känna viktlösheten och få till en avslappnad men ändå energieffektiv simning är vårt mål och det ska givetvis genomföras med glädje! Varje rörelse vi gör ska bidra till framåtdrivningen! På våra crawlkurser peppar vi varandra och målet är att du ska få känna den härliga känslan av viktlöshet och få till en avslappnad men ändå energieffektiv simning.

Givetvis ska det ska genomföras med glädje! I små grupper om max 10 deltagare, träffar du nya vänner, känner energin och utvecklas i din simning. Vi vågar lova att du kommer känna skillnaden i vattnet! Vi på Vattnets Hus erbjuder vi kurser i crawl för både för nybörjare och fortsättare.


Privatkurs

Vi har även privatkurser i alla simsätten för barn och vuxen.

Lektionen är 45min 

Pris: Barn 399:- Vuxen 599:- per tillfälle

 

För mer information: hanna.wernberg@kunskapsporten.nu